Voetklachten: Waarom onze voeten, knie, heupgewrichten en rug pijn doen ?

Tegenwoordig loopt de mens overwegend over harde ondergronden, beton en stenen. Spieren, banden en pezen verslappen. De voeteigen, aangeboren, 3-punts-vering wordt in de loop van de tijd minder. De gevolgen zijn civilisatiebeschadigde voeten en de typische voetproblemen nemen hun beloop. Eenzijdige belastingen, drukpunten, pijn in voetgewrichten, kniegewrichten, heupgewrichten, wervelkolom, zware vermoeide voeten en benen etc. vergezellen u constant.

Voetklachten

Wist u dat onze voeten in de loop van ons leven bijna drie keer rond de aarde wandelen? Dit is in totaal 120.000 kilometer en meer dan 100 miljoen stappen. Dit betekent ook dat ons lichaam 100 miljoen stappen moet absorberen. Bij elke stap die wordt genomen dient het lichaam 3 maal het lichaamsgewicht op te vangen.

Een gezonde voet, een multifunctioneel instrument heeft een natuurlijk evenwicht en is middels het 3-punts-veersysteem in staat het lichaam te beschermen tegen voet en rugklachten. Door middel van de wisselwerking van de zachte masserende pelotten wordt het gebrek aan natuurlijke ondersteuning opgevangen door  Fusselastic.

Het effect van verende steunzolen

Door de verbetering van uw voetstand wordt ook de houding verbeterd. Ook worden de drukpunten die pijn veroorzaken ontlast. De verende werking zorgt ervoor dat uw voetspieren weer actief worden, die de bloedsomloop in uw voeten en benen zal stimuleren.

De Fusselastic steunzolen kunnen pijn in de gewrichten van de wervelkolom tot aan de nek verlichten.